Barack lekvárHozzávalók:
1kg gyümölcshöz
(magozott, tiszta súly)
30-40dkg cukor
- 30dkg cukrot használtam/kg
és lehet még sok is volt!!!
- inkább kevesebbet, s utána
kóstolni, ha kell akkor lehet még pótolni.
- A gyümölcsöt kiválogatjuk, majd forró vízbe áztatva a héja könnyen lehúzható. Kimagozás után vágjuk kisebb darabokra. Majd ha készen vagyunk vele szórjuk rá a cukrot és mehet a tűzhelyre.
- 10-15 perc után botmixerrel szépen össze lehet pépesíteni.
- Gyakori kevergetés mellett a 2-3 kg lekvárt 1- 1,5 óráig főztem.
- Majd az előkészített - kimosott, megmikrózott - üvegekbe töltöttem.
- 2 kg őszi és fél kg sárga barackból (pucolatlan mennyiség) 2kg lekvárt főztem, ami 4 (lekváros) üveget töltött meg.
Fahéjas ringló / szilva lekvár
Hozzávalók:1kg gyümölcshöz
(magozott, tiszta súly)
30-40 dkg cukor
2 tk őrölt fahéj
- 1 kg szántam bele, de nem tettem
végül, csak érzésre szórtam,
de pont jó lett a 3 kg gyümölcshöz.
- fahéjról nem tudok nyilatkozni,
mert Sára miatt kimaradt, úgy bezavart
:DD
- A gyümölcsöt kiválogatjuk, majd forró vízbe áztatva a héja
könnyenlehúzható. Legközelebb inkább darálom, főleg hogy tudom honnan van! Kimagozás után vágjuk kisebb darabokra. Majd ha készen vagyunk vele szórjuk rá a cukrot és mehet a tűzhelyre. - 10-15 perc után botmixerrel szépen össze lehet pépesíteni.
- Gyakori kevergetés mellett a 2-3 kg lekvárt 1- 1,5 óráig főztem.
- Majd az előkészített - kimosott, megmikrózott - üvegekbe töltöttem.
- Ebből a mennyiségből 8 (lekváros) üveg lekvár lett.
És akkor itt a végeredmény :)


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése