HozzávalókA gombóchoz
50 dkg túró
10 dkg cukor
1 tojás
3 zsömle
1 cs vaníliás cukor
5-6 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
tej (áztatáshoz)
3 evőkanál cukor
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
A tetejére zsemlemorzsa
cukor
Rama
Elkészítés
1.Másfél zsömlét annyi tejbe áztatunk, amennyit felszív, a többiből morzsát készítünk.
Az áztatott zsömlét kicsavarjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük. Ha nem lenne elég formázható
állagú, tehetünk hozzá még zsemlemorzsát.
2.Egy jénait jól kikenünk Ramával, majd nagy gombócokat készítünk a masszából, amiket a tálba helyezünk.
3.Az öntethez valókat összekeverjük és a gombócokra kanalazzuk úgy, hogy mindegyikre jusson.
Előmelegített, 200 fokos sütőben megsütjük.
4.Közben egy serpenyőben összepirítjuk a morzsához valókat. A cukor kissé karamellizálódik, így a morzsa
édes és ropogós lesz. Ezt rászórjuk a megsült gombócok tetejére.
5.A kihűlt maradék sem keményedik meg, finom puha marad, a megsült tojásos tejföl pedig krémes.
Tippek
Ha csak friss zsömlénk van, tegyük mikróba a 3 db-ot 1-2 percre. Mire kihűl olyan lesz mintha már vagy 3 napos lenne.
Forrás: Ráma sütigyár.hu


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése