2012. október 15., hétfő

Sült túrógombóc

 Hozzávalók

A gombóchoz

                            50 dkg túró
                            10 dkg cukor
                              1 tojás
                              3 zsömle
                              1 cs vaníliás cukor
                              5-6 dkg mazsola
                              1 citrom reszelt héja
                              tej (áztatáshoz)

Az öntethez             2-3 dl tejföl
                               3 evőkanál cukor
                               1 tojás
                               1 cs vaníliás cukor

A tetejére                zsemlemorzsa
                                cukor
                                Rama


Elkészítés


1.Másfél zsömlét annyi tejbe áztatunk, amennyit felszív, a többiből morzsát készítünk.
   Az áztatott zsömlét kicsavarjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük. Ha nem lenne elég formázható  
   állagú, tehetünk hozzá még zsemlemorzsát.
2.Egy jénait jól kikenünk Ramával, majd nagy gombócokat készítünk a masszából, amiket a tálba helyezünk.
3.Az öntethez valókat összekeverjük és a gombócokra kanalazzuk úgy, hogy mindegyikre jusson.
   Előmelegített, 200 fokos sütőben megsütjük.
4.Közben egy serpenyőben összepirítjuk a morzsához valókat. A cukor kissé karamellizálódik, így a morzsa
   édes és ropogós lesz. Ezt rászórjuk a megsült gombócok tetejére.
5.A kihűlt maradék sem keményedik meg, finom puha marad, a megsült tojásos tejföl pedig krémes.

Tippek

Ha csak friss zsömlénk van, tegyük mikróba a 3 db-ot 1-2 percre. Mire kihűl olyan lesz mintha már vagy 3 napos lenne.


Forrás: Ráma sütigyár.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése