2012. október 28., vasárnap

Töltött gomafejek

Hozzávalók

  • jó nagy gombafejek - én 1kg gombát vettem, abból 12-14 fej jött ki
  • 1/2 kg darált hús
  • hagyma
  • bacon szalonna
  • só, bors, tárkony, szerecsendió
  • liszt, tej
  • fokhagyma


Elkészítés

A gombafejek tönkjét kiszedjük, majd jól megmossuk, pucolni nem szükséges.
A hagymát felaprítom, kicsit olajon megpirítom, ráteszem a darált húst, fűszerezem és készre párolom. Ha kész, kikenek egy nagy tepsit vajjal, beleteszem a gombafejeket és rájuk kanalazom a kész húst. Erre jön egy-egy darab bacon.
Aztán a tetejére én besamel mártást készítettem - olaj, liszt, tej, fokhagyma, só, bors. És ezt is rákanalaztam a gombafejekre.

Tipp: Még nagyon jól megy hozzá, ha a tetejére füstölt sajtot reszelünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése